Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със скорости селеспийд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със скорости селеспийд

Колеги въпреки че всеки като види заглавието ще си помисли че проблема е в управлението на скоростите в този случай съвсем не е така .

От два дена се чува виене като от диференциал когато пусна газта на колата. Чува се на всички предавки и само при спиране на скорост. Най отчетлив е звука около 3000 оборота.
    Тъй като ми казаха в сервиза, че за ремонт ще искат повече отколкото за нови скорости а и не са сигурни какво точно е въпроса ми е някой пробвал ли е да слага добавки и какъв е ефекта от тях.
    И втори въпрос кутията на селеспийда като на другите алфи ли е или е различна ако някой знае, защото знам, че е механична, но не знам дали е същата като на другите и само управлението да е различно или цялата е различна.
    Е има и трети въпрос. Ако някой има такава кутия да каже колко струва ...... втора употреба разбира се
    Мерси предварително.

Има един fiore се мота тъдява, намери му профила и го питай на лично.....всичко което те интересува ще ти каже.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от juro1 Покажи съобщение
      Колеги въпреки че всеки като види заглавието ще си помисли че проблема е в управлението на скоростите в този случай съвсем не е така .

От два дена се чува виене като от диференциал когато пусна газта на колата. Чува се на всички предавки и само при спиране на скорост. Най отчетлив е звука около 3000 оборота.
      Тъй като ми казаха в сервиза, че за ремонт ще искат повече отколкото за нови скорости а и не са сигурни какво точно е въпроса ми е някой пробвал ли е да слага добавки и какъв е ефекта от тях.
      И втори въпрос кутията на селеспийда като на другите алфи ли е или е различна ако някой знае, защото знам, че е механична, но не знам дали е същата като на другите и само управлението да е различно или цялата е различна.
      Е има и трети въпрос. Ако някой има такава кутия да каже колко струва ...... втора употреба разбира се
      Мерси предварително.
      Питай Ферарист на лично съобщение той има една такава кутия точно от селеспиид.
      А ако е диференциал на колкото по висока скорост си толкова по силно ще вия а ако на всички скорости вие еднакво тогава сигурно е лагер в кутията най вероятно на първичния вал. Имаше преди около месец една подобна тема там бях описал подробно как се проверява дали е лагер на първичния вал потърси с търсачката.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Мерси
        ще разпитам и ще реша какво да правя
        Лагер е със сигурност и се развали от идиотско каране но не знам кой то4но.

Comment

Колега, моля ти се, като разбереш какво точно и е станало на скоростната кутия, пиши. И също ме интересува какво имаш впредвид под "идиотско каране". Не за друго, но да си го спестя, ако може...
          Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
          ALFA- Always Looking For Assistance

Comment

то нема да е на скоростната кутия , ана робота ... скоростите са абсолютно еднакви като на другитите 156 - ци

аз ЕЙ БОГУ никога не съм имал проблем със селеспиида (сериозен)

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
            X